Så får du som är stafettläkare i Norge en bättre balans

En tillvaro som stafettläkare i Norge kan lätt vara ganska krävande och utmanande. Läkaryrket är sällan en dans på rosor, vilket du förmodligen redan är bekant med om du har erfarenhet av yrket sedan tidigare. Men med rätt inställning och genom att tänka till lite grann kan du få en bra balans mellan din fritid och ditt arbete. Läs vidare för att få tips på hur du kan uppnå en sådan!

4 tips för stafettläkare i Norge som vill få en bättre balans i livet

För att optimera balansen mellan fritid och arbete när du jobbar som stafettläkare i Norge bör du:

  • Ta väl hand om dig själv. Det är viktigt att du tar väl hand om dig själv när du jobbar inom ett så pass påfrestande och tungt yrke som läkaryrket. Detta gäller inte minst när du jobbar via bemanning och kommer i kontakt med flera olika arbetsplatser, kollegor etc. Detta kan vara ganska stressande för dig och därför behöver du vårda dig själv på ett bra sätt. Se därför till att träna, meditera eller spendera tid med dina nära och kära – vad som än krävs för att må bra!
  • Sätt gränser. När du jobbar som stafettläkare i Norge är det också viktigt att du lär dig sätta gränser mellan ditt privatliv och ditt yrkesliv. Det kan till exempel handla om att du bara kollar din jobbmejl under vissa tider på dygnet. Du kan också vilja ha vissa dagar då du inte jobbar överhuvudtaget utan bara är ledig och återhämtar dig.
  • Kommunicera med bemanningsföretaget. Det är också viktigt att du har en bra kommunikation med ditt bemanningsföretag. Detta för att du ska kunna uppnå en bra balans mellan ditt arbete och din fritid. Till exempel behöver du vara tydlig med när du är tillgänglig respektive otillgänglig, hur dina preferenser ser ut samt när och hur du vill jobba.
  • Jobba inte alltför mycket. Du bör även ha realistiska förväntningar på dig själv och anpassa ditt arbetsschema utifrån dessa. Det är viktigt att du inte jobbar alltför mycket så att du riskerar att gå in i vägen. Ta hellre lite färre uppdrag och frigör mer tid för dig själv än att låta det hela gå överstyr och göra dig överväldigad med arbete.