Vikten av vätskeintaget

Korrekt vätskeintag är viktigt för kroppens övergripande välbefinnande. För dem som inte dricker tillräckligt med vatten kan effekterna av uttorkning vara dödliga. Inte bara kan detta hända en individ som inte dricker tillräckligt, men också till dem som konsumerar överflödig vätska. Det finns många anledningar till varför människor bör dricka mer vatten än andra vätskor. För en sak fungerar vatten som ett smörjmedel för kroppens inre arbete. En annan anledning är att vatten ger en utmärkt källa till näring. Eftersom så många människor är överviktiga, vatten kan användas som ett sätt att banta. Uttorkning kan leda till olika hälsoproblem inklusive trötthet, yrsel, huvudvärk, och dålig prestanda. Om uttorkning kan leda till dessa problem, Det kan också leda till några allvarligare sjukdomar, inklusive cancer, hjärtsjukdomar, njursjukdom, eller till och med njursvikt.

Förhindra uttorkning

Förutom de skäl som nämns ovan, Det finns också andra skäl för friska vätskeintag. Först och främst, någon typ av uttorkning är potentiellt skadligt för kroppen. För det andra, i de fall där vattenintag leder till döden, var den som dricker sannolikt redan sjuk. Om du har upplevt en svår uttorkning, det finns några saker du kan göra för att hjälpa situationen. Vanligast är att dricka mycket vatten och andra vätskor. Detta kommer att hjälpa spola systemet, minska svullnad, och i allmänhet lindra symtomen på uttorkning. Det är också viktigt att få massor av motion varje dag, eftersom övningen kommer att hjälpa kroppen att bränna bort fett och leda till bättre hälsa. Det finns också saker du kan göra för att förhindra uttorkning, såsom att dricka tillräckligt med vatten före och efter träning.

Tolerans mot törst är en annan viktig faktor. Om en person har en särskilt känslig känsla av törst, kan det ta lite längre tid för dem att känna törstig, så de bör dricka mer vatten innan du går till sängs. Om det finns massor av vätskor som går till kroppen, det finns mer utrymme för avfallsprodukter att ackumuleras i kroppen. Denna avfallsprodukt resulterar sedan i överdriven urinering, vilket kan resultera i uttorkning.

Hypotermi är ett annat potentiellt hälsoproblem som orsakas av otillräckligt vätskeintag. Vid kallt väder förlorar kroppen värme snabbare än vanligt. När detta inträffar finns det inte tillräckligt med värme för kroppen att upprätthålla korrekt kroppstemperatur. När detta händer, kroppens förmåga att kyla sig själv hämmas. Som ett resultat blir huden torr och lätt skadad, och kroppen måste förlora mer värme för att upprätthålla kroppens kärntemperatur. För att förhindra det är det viktigt att dricka minst 8 glas vatten varje dag, och ännu mer om möjligt. För att minska risken för hypotermi, du kan ta örtte eller ört ginkgo dagligen för att reglera kroppens temperatur.

Besök halsoinfo.se för mer information.