De mest exklusiva hattarna att bära till festklänningen

Att bära hatt är kanske inte riktigt lika vanligt idag som det var för några år sen, men det tycks aldrig riktigt helt försvinna ur modevärlden. Hattar är ett väldigt mångsidigt plagg som passar till många olika typer av outfits. För de som har riktigt feta plånböcker – finns det hattar som har motsvarande feta prislappar. Att hatten passar perfekt kan man tydligt se på röda mattan, en vacker festklänning lyfts av en snygg hatt.

Chapeau d’Amour

Den här mycket exklusiva och uppseendeväckande hatten är inget för den ekonomiska: prislappen ligger nämligen nära 15 miljoner kronor. Hatten, som bland annat är utsmyckad med diamanter, designades av den välbekanta Loui Mariette. Skådespelaren Alicia Witt var med vid lanseringen av hatten och konstaterade efteråt att den kändes otrolig att bära samt att hon kände sig som en prinsessa efteråt.

Stråhatten från Optimo Hats

Optimo Hats, som är baserat i Chicago, har lanserat en mycket exklusiv version av den klassiska stråhatten. Hatten är gjord av omsorgsfullt vävd strå från Ecuador, med endast ett svart band av silke som bryter den varma beigea färgen som stråna utgör. Den här hatten kostar över 100 000 kronor – inget för den ekonomiske med andra ord.

Deep Blue Sea

Den här hatten, som är designad av australiensiskan Ann Marie Willlet, kan stoltsera med en majestätisk längd på hela 54 cm. Hatten inspirerades av de fantastiska vatten som omringar Australien, något som dess marinblå färger och korallminnande utsmyckningar vittnar om. Hatten värderas till nästan åtta miljoner kr, till stor del på grund av de många ädelstenar som finns integrerade i plagget.

Påvens hatt

Den här hatten går visserligen inte att köpa själv, men är förmodligen den dyraste och mest exklusiva hatten i världshistorien. Hatten går inte riktigt att värdera, och skulle den gå att köpas för pengar skulle det vara hiskliga summor. Bara de värdefulla utsmyckningarna beräknas vara värt tiotals miljoner kronor.

Nu när du vet vilken typ av hatt du vill bära saknas bara en riktigt snygg festklänning hittas i Halens stora utbud, surfa vidare och besök deras hemsida.