Roliga idéer inför bröllopet

Det finns mycket man ska göra för att få ett personligt och roligt bröllop. Gästerna uppskattar ofta när det finns annorlunda inslag som sätter guldkant både på dagen och på kvällen och det finns många härliga tips och idéer att läsa om på nätet. Här nedan följer några utvalda saker att ha med på sin bröllopsdag, för den som vill skapa oförglömliga minnen för både sig själva och sina gäster.

Såpbubblor istället för ris

Istället för att dela ut traditionella påsar fyllda med ris som är vanligt förekommande vid bröllop, så kan man ta såpbubblor. Det ger en sagolik stämning när brudparet kliver ut på kyrktrappan efter vigseln och bidrar dessutom till väldigt vackra bilder. Låt barnen blåsa bubblor för att hylla det nygifta paret eller dela ut till alla deltagare – ju fler bubblor desto finare!

Röda mattan eller fotohörna

Ett annat roligt tips inför bröllop och den tillhörande festen är att lägga ut en röd matta där alla gäster kan fotografers vid ankomst. Det känns både exklusivt och roligt och det spelar ingen roll om man håller till i en tjusig lokal eller på en loge. Ett annat alternativ är att göra en fotohörna dit gästerna kan gå när dom själva vill. Kanske finns där en fin bakgrund och roliga accessoarer man kan använda under fotograferingen. Bilderna blir ett fint minne att spara, och kanske dyker det upp en och annan överraskning.

Häften på borden med gästlista

När man bjuder in till bröllop är det ofta många av gästerna som inte känner eller ens har träffat varandra tidigare. Ett roligt tips är då att göra en gästlista och en kort presentation av alla. Det räcker med någon rad, bara så att man får en uppfattning om vem personen är. ”Kalle – Brudgummens kusin och egen företagare” eller ”Sandra – Brudens syster och prisbelönt lindansös” för att ta några exempel. Detta är ganska vanligt men det brukar också vara uppskattat – både att läsa om sig själv och om övriga gäster på festen.

Ett bröllop går att göra både väldigt personligt och väldigt roligt med ganska enkla medel. Väldigt formella tillställningar är inte så vanliga längre, utan det förekommer ofta lekar och annat skoj under själva festen. Sjung en sång, håll ett tal, bjud på en överraskning. Att bjuda till höjer stämningen rejält och kommer dessutom få många att minnas den stora dagen.